Üniversite

Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Yazısı

Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Yazısı

Boğaziçi Üniversitesi kısa adıyla BOUN,1863 yılında Cyrus Hamlin ve Christopher Robert tarafından Robert Koleji ismiyle kurulmuş ve bugünkü Güney Kampüsünde eğitim verdikten sonra 1971 yılında Türkiye hükümetine devredilerek Boğaziçi Üniversitesi ismini almıştır. Boğaziçi, devlet üniversitesi statüsündedir.

Uzun yıllardır üniversiteye giriş sınavlarında yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği devlet üniversiteleri kategorisinde 1.sırada yer almaktadır. Eğitim dili %100 İngilizcedir. Boğaziçi Üniversitesi taban puanları bağlantısından güncel tablolara ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin en güzel manzarasına sahip üniversite oluşu, eğitim dilinin İngilizce olması, ulaşım ve barınma probleminin olmaması ve 150 yılı aşkın geçmişi Boğaziçi Üniversitesinin en fazla tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi & Yemek

Boğaziçi Üniversitesinde kahvaltı, öğle ve akşam yemeği çıkmaktadır. Üç öğün yemek çıkan birkaç üniversiteden biridir. Ancak yemek ücretleri olarak da yemeği en pahalı olan üniversiteler arasındadır.

Boğaziçi Üniversitesi Yemek Ücreti

2019 yılı yemek ücretleri şu şekildedir; Kahvaltı 2,50 ₺, Öğle yemeği 3,75 ₺, Akşam yemeği 3,75 ₺

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Sayısı

Birinci öğretim 16.467
İkinci öğretim 338
TOPLAM 16.805

Boğaziçi Üniversitesi & Kulüpler

Boğaziçi, kampüs hayatı en canlı üniversitelerden biridir. 44 öğrenci kulübü ülke çapında yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettirmektedir. İlgi alanınıza hitap eden kulüplere katılarak hem kendinizi geliştirebilir hem de sosyal çevrenizi artırabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Kampüsleri

  • Boğaziçi’nin birçok eğitim binası, tarihi binaların bulunduğu Güney Kampüste yer almaktadır. BOUN denince akla ilk gelen kampüs Rumelihisarüstü Kalesinin yanındaki Güney Kampüsü gelmekte. Güney Kampüste Mühendislik Binası, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Binası bulunmaktadır.
  • Kuzey Kampüste ise YDYO’ya ait hazırlık sınıfı, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi vardır.
  • Hisar Kampüsünde ise Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Çevre Bilimleri Enstitüsü bulunmakta.
  • Asya yakasında bulunan Kandilli Kampüsü ise bünyesinde ünlü Kandilli Rasathanesini barındırıyor.
  • Uçaksavar Kampüsünde personel için barınma binaları, öğrenciler için Superdorm isminde modern yurt, spor salonu, stadyum ve atletizm pisti bulunmaktadır.
  • Sarıtepe Kampüsü Kilyos’ta bulunmaktadır. Bu kampüste hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Ayrıca 750 kapasiteli öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi & Barınma

Boğaziçi Üniversitesinin farklı kampüslerde üniversiteye ait yurdu bulunmaktadır. Yurtlara öncelik şehir dışından gelen öğrencilerindir. Üniversitenin yurtlarında kalmak istemeyen öğrenciler kampüs dışında bulunan ev, apart, özel yurt alternatiflerini değerlendirebilirler.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Öğrenci Yurtları
Hamlin Hall Erkek Öğrenci Yurdu: 215 kapasiteli yurt Güney Kampüsünün en eski taş binasıdır. Odalar 2, 3, 4, 6 ve 8 kişiliktir. Odalarda ranza, yatak, elbise dolabı, ayakkabılık, masa, sandalye, kitaplık, buzdolabı, telefon bulunmaktadır.

Tuvalet ve banyolar katlarda ortak kullanım alanları şeklinde düzenlenmiştir. Her katta, yurtta kalan öğrencilere açık çalışma salonları bulunmaktadır. Genel kullanıma açık mutfak ise üçüncü katta yer almaktadır. Bodrum katta ise 24 saat açık kütüphane vardır. Yine bu alanda kulüp odaları bulunmaktadır. Binanın en alt katında çeşitli işletmelerin bulunduğu çarşı yer almaktadır.

Theodorus Hall Kız Öğrenci Yurdu: 205 öğrenci kapasitelidir. Odalar 2, 3, 4, 6 ve 8 kişiliktir. Tanrının hediyesi anlamına gelen yurdun her katında ortak kullanıma açık tuvalet, banyo ve mutfak bulunmaktadır. Giriş katında bulunan çalışma salonu sadece yurtta kalan öğrencilere hizmet vermektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs Öğrenci Yurtları
Kuzey kampüste 2 erkek 2 kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Farklı oda tipi ve özellikteki odalarda farklı sınıftaki öğrenciler barınmaktadır. Kuzey kampüsteki erkek yurtlarının kontenjanı 817; kız yurtlarının kontenjanı ise 1030’dur.

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Yerleşkesi Yurdu
Kilyos Sarıtepe Yerleşkesinde 560 erkek ve 440 kız öğrenci kapasiteli iki yurt bulunmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi Yurt Ücretleri

Listede yer alan yurtların fiyatları 2018-2019 eğitim yılına aittir. Yeni yılda fiyatlar değişiklik gösterebilir. 

Boğaziçi Üniversitesi & Ulaşım

Boğaziçi Üniversitesinin farklı yerleşkelerine gitmek isteyen öğrenci ve akademik personel kampüsler arası ücretsiz servisleri kullanabilir. Ücretsiz mekiklerin hareket saatlerini mekik.boun.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ücretsiz servislerin güzergahı şu şekildedir; Kuzey Kampüs – Güney Kampüs, Hisar Kampüs – Güney Kampüs, Ana Kampüs – Kandilli Kampüsü

Ana Kampüse ulaşım;
  • Levent – Boğaziçi Üniversitesi (M6) => metro
  • Taksim-Rumelihisarüstü 559C => otobüs
  • Şişli-Rumelihisarüstü 59R => otobüs
  • Kabataş-Rumelihisarüstü 43R => otobüs
  • Sarıyer-Rumelihisarüstü 59RS => otobüs
  • Kadıköy-Rumelihisarüstü 125 => otobüs

Kandilli Kampüsüne ulaşım;

  • Kadıköy-Rasathane 14R => otobüs
  • Üsküdar-Rasathane 15r => otobüs
  • Beşiktaş iskelenin karşısından hareket eden Talimhane-Rasathane güzergahına giden minibüslerle de kampüse ulaşabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Sınıfı

Boğaziçi Üniversitesinin eğitim dili %100 İngilizce olduğu için BOUN’ü yeni kazanan öğrencilerden belirli bir yabancı dil bilgisine sahip olduklarını İngilizce Yeterlik Sınavı ile kanıtlamak zorundadır. İngilizce Yeterlik Sınavı, üniversiteye kayıttan sonra ve ders başlangıcından önce yapılır. Sınava katılmak zorunlu değildir. Katılmazsanız veya katılıp başarısız olursanız hazırlık okumak zorundasınız. Yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerin Düzey Belirleme Sınavı’na girmeleri zorunluyken İngilizce Yeterlik Sınavı’na girmek öğrencinin isteğine bağlıdır. Yeterlik Sınavı’ndan en az C alanlar hazırlık eğitimi görmeksizin bölümlerinde eğitim görmeye başlar. Bu sınava girmeyenler ya da girdiği hâlde yeterli notu alamayanlar ise Düzey Belirleme Sınavı sonucundaki puanlarına göre hazırlık eğitimine alınır.

Boğaziçi Üniversitesi Logosu

Boğaziçi Üniversitesini Kazananların Bilmesi Gerekenler

  • BOUN’de tüm bölümlerde eğitim dili %100 İngilizce’dir. Bu yüzden özellikle hazırlık sınıfında yabancı dilinizi geliştirmek için yoğun çaba sarfetmeniz gerekecek.
  • BOUN’de deniz manzarası ve tarihi binalardan öte bir gelenek var. Gerek bu gelenek gerekse akademisyenler yaşantınıza, iş hayatına dair farklı bakış açıları getiriyor.
  • Boğaziçili olmanın avantajını mezuniyet sonrası daha fazla göreceksiniz. İyi bir yabancı dil ve Türkiye’nin en iyi üniversitesinden mezun olmanın ayrıcalığı CV’niz için yeterli olacaktır. Tabi okuduğunuz bölümle alakalı kendinizi geliştirmeniz de şart! Boğaziçi Üniversitesi mezunu olmak sizlere Türkiye’de başka hiçbir üniversitenin veremeyeceği bir prestij kazandıracaktır.
  • Üniversitenin en önemli ayrıcalıklarından biri de sosyal imkanların olabildiğine fazla oluşu. Bunu değerlendirin.
  • İstanbul’daki üniversitelerin genel sorunu ulaşım probleminin olmasıdır. Boğaziçi Üniversitesi Taksim, Bebek ve Beşiktaş’a yakındır. Ulaşım sorunu da bulunmamakta.

Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Videosu

YouTube video

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu