Ekonomi

Hesap işletim ücreti almayan bankalar

Günümüzde bankacılık işlemleri yapmak zorunda kalan kişi sayısının giderek artması beraberinde yeni sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle hayatımıza giren yeniliklerden sonra bankaların bizlerden Hesap işletim ücreti talep etmeleri beraberinde çok farklı ücretler ile karşımıza yeni ücretler çıkartmaları can sıkıcı bir durum olarak dikkat çekiyor. Bu konuda milyonlarca insanın yakından ilgilendiği konuların başında gelen Hesap işletim ücreti almayan bankalar sorusunun cevabını sizler için bir araya getirdik.

Uzun zamandır müşterilerinden aldıkları hesap işletim ücretleri bankaların en büyük gelir kapısı olarak dikkat çekiyor. Hesap işletim ücretlerinin EFT ücretleri, havale ücretleri ve fatura ödemeleri gibi bankacılık faaliyetlerinin olduğunu düşündüğümüz zaman alınan ücretlerin haksız olarak bizlerden alınmasına tepki koymamız gayet normal olarak karşımıza çıkıyor.

İşte bu yüzden bankaların büyük bir kısmı bizlerden Hesap işletim ücreti almaya devam etmektedir. Ancak bazı bankaların bu konuda yaptığı farklı düşünceler müşterilerin oldukça mutlu olmasına neden olmaktadır. Bu bankaların başında gelen ise Finansbank’ın çatısı altında kurulan ve diğer bankalara meydan okuyan Enpara olarak karşımıza çıkıyor. Enpara bankacılık faaliyetlerinde karşımıza çıkan en büyük özellik ise hesap işletim ücreti adı altında müşterilerinden para talep etmemesi oluyor. Özellikle internet şubesi üzerinden işlemlerin yapılmasına fırsat veren bu bankada EFT ve havale gibi para transferlerinde de hesap işletim ücreti talep edilmemektedir. Bu uygulama sayesinde rahat nefes alan müşterilerin bankaya olan talepleri her geçen artarak devam etmektedir.

ING Bank da, Enpara uygulamasından sonra Turuncu hesap adı altında açtığı yeni bankacılık sistemi ile müşterilerinden Hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında kendisine yer bulmaya başladı. Ayrıca son günlerde TEB’in de yaptığı yeni yatırım ile hesap işletim ücreti almaması dikkatlerden kaçmadı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu