Kpss

2022 Yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi Belirlendi

 

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre yapılan merkezi yerleştirmelere ilişkin “2022 Yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi” belirlendi.

KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi, Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlendi.

Takvime göre;

2022 KPSS-1 yerleştirme döneminde kurumlarca kadro talepleri 4 Nisan-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında bildirilecek, adaylar yerleştirme tercihlerini ise 30 Haziran-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapacaktır.

2022-2 yerleştirme döneminde ise idareler kadro taleplerini 3 Ekim-18 Kasım 2022 tarihleri arasında iletecek, tercihler ise 21-28 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

KPSS İle Merkezi Atama Nedir Sistem Nasıl İşler?

Sevgili arkadaşlar, KPSS yerleştirme sisteminde önemli olan puandır. Sistem en yüksek puanlı adaydan başlayarak yerleştirmeye başlar ve sırayla diğer adayların tercihlerini inceleyerek yerleştirir.

Yüksek puanlı aday tercihleri arasında yer alan boş bir kontenjana yerleşmeden sistem bir sonraki adayın tercihlerini incelemeye almaz. Ayrıca adayın tercih listesindeki kontenjanlar dolu ise onu rastgele başka boş bir kadroya yerleştirmez.

Ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak oluşturduğu listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirme yapılır.

Merkezi Yerleştirme Yılda Kaç Kere Yapılır?

Merkezi yerleştirme, her yıl 2 kez yapılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu