Haberler

2020 KYK Burs/Kredi Almak İsteyenlerin Yapması Gerekenler

2020 KYK burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlara sonuc.kyk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşmaya çalışanlara “TCKN eşleşme bulunamadı.” hatası almakta. Bu yüzden sonuçlara ulaşmak için yukarıdaki bağlantıyı denemeniz gerekmektedir.

KYK Taahütname Onayı Nasıl Yapılır?

https://www.unibilgi.net/kyk-taahhutname-onayi-nasil-yapilir/ bu bağlantıya tıklayarak taahhütname onayı nasıl yapılır detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Öğrenim Kredisi ile ilgili bilgiler

KYK öğrenim kredisi mezun olduktan 2 yıl sonra aldığınız ücreti Üretici Fiyat Endeksine bağlı olarak ödemeniz gereken karşılıklı parasal yardımdır. Aldığınızdan daha fazla ödeme yaparsınız arkadaşlar. Bu yüzden ihtiyacınız yoksa KYK kredisi almayın!

Örneğin toplamda öğrencilik yaşantınız boyunca 25.000 TL öğrenim kredisi aldıysanız 33.000 TL’ye yakın geri ödemesi olacaktır. Bu faiz değildir. Ödemeniz gereken miktardır. Ayrıca mezun olduktan 2 yıl sonra geri ödemeye başlamazsanız borcunuza faiz işler.

https://www.unibilgi.net/kyk-ogrenim-kredisi/ bu bağlantıdan öğrenim kredisiyle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Başvuru yaptınız ve öğrenim kredisi çıktı ancak kredi almak istemiyorsanız hiçbir işlem yapmanıza gerek yok. e-Devlet üzerinden taahhütnameyi onaylamadığınız sürece kredi başvurusu yapmamış gibi işlem görürsünüz. Bunun maddi olarak bir cezai yaptırımı da yoktur. Örneğin ben kyk kredi başvurusu yaptım ancak almak istemiyorum diyorsanız taahhütnameyi onaylamazsanız kyk kredisi almazsınız ve KYK’ya bir ceza da ödemezsiniz.

KYK öğrenim kredi başvurusu yaptım almak istemiyorum. Seneye tekrar başvuru yapabilir miyim?

Evet bir sonraki sene KYK öğrenim kredisi ve burs başvurusu yapabilirsiniz.

KYK öğrenim kredisini istediğimiz zaman iptal edebilir miyiz?

e-Devlet üzerinden taahhütnameyi onayladınız ve öğrenim kredisi almaya hak kazandınız. Bu durumda aralık ayında ekim, kasım ve aralık ayının toplamda 3 aylık ödemesini alacaksınız. Bu rakam aylık 550 TL’den 3 aylık 1650 TL yapmaktadır. Ardından ocak ayından itibaren de ay ay kredi ödemesini Ziraat Bankası hesabınız üzerinden alırsınız.

KYK kredisini istediğiniz zaman iptal ettirebilirsiniz. Örneğin nisan 2021’de krediyi iptal ettirmek istiyorsanız e-Devlet üzerinden iptal edebilirsiniz. Bu durumda mezun olduktan 2 yıl sonra aldığınız miktar üzerinden geri ödeme yaparsınız.

KYK kredisini alıp iptal ettirdikten sonra yeniden kredi başvurusu yapabilir miyim?

Bu durumda KYK’ya iptal ettirdiğiniz kredinin devamıyla ilgili dilekçe yazarak yeniden kredi almaya devam edebilirsiniz.

2020 KYK Burs/Kredi Ücreti Ne Kadar?

  • 2020 yılı için önlisans ve lisans öğrencileri için 550 TL
  • Yüksek lisans öğrencileri için 1100 TL
  • Doktora öğrencileri için 1650 TL
  • ÖNEMLİ: Bir öğrenci hem burs hem öğrenim kredisi ALAMAZ!

2021 KYK Burs/Kredi Ücretine Zam Gelecek mi?

Muhtemelen 50-100 TL arasında bir zam gelecektir. Yapılan zamlar ocak ayından itibaren işlenmektedir. Yani ocak ayına kadar 550 TL üzerinden ücret alırsınız.

KYK Bursu İle İlgili Bilgiler

KYK bursu geri ödemesizdir. Yani başarısız olma durumu olmazsa üniversitenizin normal eğitim süresi kadar burs alırsınız ve bu bursu devlete geri ödemezsiniz. Özetle KYK bursu karşılıksızdır.

Ancak bazı durumlarda KYK bursunuz öğrenim kredisine dönüşür. KYK bursu ile ilgili bilmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir;

KYK BURSUYLA İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu